Snel en Betrouwbare Service

Traverco Truck & Tire Service bied snelle en betrouwbare service voor verschillende type banden en voertuigen in Suriname.

Traverco Truck & Tire Service beschikt over de beste apparatuur voor het opzetten, balanceren en repareren van verschillende type banden..

Banden Balanceren

Het Balanceren

Misschien is de beste manier om te beginnen het gebrek aan evenwicht te bespreken. Wanneer een band op het wiel wordt gemonteerd, worden twee enigszins imperfecte eenheden samengevoegd tot een geheel van veertig pond (dit is het gemiddelde voor auto's). De kans dat dit geheel absoluut nauwkeurige gewichtsverdeling heeft over zijn radiale en laterale centra is vrijwel onmogelijk. Onthoud dat alles wat nodig is een half ounce ongelijke gewichtsverdeling is om een ​​trilling te voelen.

 Statische onbalans:

Komt voor wanneer er een zware of lichte plek in de band is die voorkomt dat de band gelijkmatig gaat rollen en waardoor de band en het wiel een op en neergaande beweging ondergaan

Dynamische onbalans:

Doet zich voor wanneer er ongelijk gewicht is aan één of beide zijden van de zijhartlijn van de band / wielassemblage, waardoor een zijdelingse wiebeling of wielschelp ontstaat.

Uw banden evenwichtig houden

Uw bandenhandelaar kan veel van deze problemen voor u isoleren, en het lijdt geen twijfel dat het bepalen of de band / wielassemblages goed zijn en in balans is, de eerste plaats is om te beginnen.

Andere bronnen van trillingen

• Gebogen wiel

• Band uit ronde (radiale of zijdelingse slingering)

• Wiel-op-as montage fout

• Inconsistente stijfheid van de zijwand van de band (krachtvariatie)

• slijtage of defect van de remcomponent

• Slijtage of defect van aandrijflijn of motorcomponent

• Suspensieslijtage of defect

• Wiellagerslijtage of -uitval

• Wieluitlijning is uit

Balanceren van High Performance banden en velgen

Match montage

De hoogwaardige banden en velgen van vandaag zijn gemaakt met functies die een optimale montage mogelijk maken. Velgen zijn gemarkeerd om de minimale radiale uitloopplaats (laag punt) op het oppervlak van de hielzitting te identificeren. Banden zijn gemarkeerd met een hoge puntlocatie.

Het monteren van de assemblage om deze twee punten aan te passen, wordt match-montage genoemd. Deze methode minimaliseert het balansgewicht dat nodig is om resterende onbalans te corrigeren en de radiale uitloop die kan optreden in de wiel / bandassemblage


Force Variance

 In zeldzame gevallen kan een band worden vervaardigd met een enigszins inconsistente zijwandstijfheid (waardoor een zogenaamde force-variantie ontstaat) die tot een rijprobleem leidt. Een nieuwe generatie balancers kan deze toestand detecteren.

De balancers kunnen ook de bandenspecialisten begeleiden om de band opnieuw te monteren in een optimale positie die het geheel binnen de specificaties plaatst en het probleem elimineert. Als specificaties niet kunnen worden bereikt, wordt de defecte band geïdentificeerd voor vervanging.


Wielgewichtplaatsing

Veel van de hedendaagse wielontwerpen maken een unieke plaatsing van het wielgewicht noodzakelijk om zowel een precieze balans als esthetische aantrekkingskracht te bereiken. Uw bandenhandelaar zal u informeren over de beste methode voor uw wieltype.